Моторни масла за возила

ОКТА Super 15W-40 Го задоволува нивото на квалитет на следните спецификации: ACEA A3/B3, API SL/CF, MB 229.1Моторно масло со високи перформанси развиено за патнички автомобили и комерцијални возила со мали оптоварувања, погодно за бензински и дизел мотори. Овозможува одржување на чистотата на моторот и заштита од абење при управување под нормални услови. Исто така, погодно […]

Моторни масла за менувачи

OKTA Gear oil GL-5 SAE 80W-90 Го задоволува нивото на квалитет на следниве спецификации: API GL-5, MIL-L-2105DМасло за менувачи со врвен квалитет за заштита на осовините и уредот за движење во услови на екстремен притисок и удари. 

Моторни масла за моторцикли

OKTA 2 Stroke Го задоволува нивото на квалитет на следниве спецификации: JASO FB, ISO-L-EGB Масло за двотактни мотори за моторцикли и други апликации. Можат да се мешаат со сите типови на бензини според упатството од производителот на мотори. Обично се меша 2-4%. 

МОТОРНИ МАСЛА

ЗА ВОЗИЛА Види повеќе ЗА МОТОРЦИКЛИ Види повеќе ЗА МЕНУВАЧИ Види повеќе

ТНГ

ТНГ (Течен нафтен гас) како идеална мешавина помеѓу пропан и бутан е во согласност со европскиот стандард EN 589, односно МКС EN 589. Секогаш високиот моторен октански број, како и притисок на пареи со карактеристики наменети за ниски надворешни температури во зима и карактеристики наменети за високи надворешни температури во лето овозможуваат идеална работа на […]

ЕКСТРА ЛЕСНО, ЕЛ

Екстра лесното гориво, наменето за потребите на домаќинствата е приспособено со карактеристиките кои во целост одговараат на македонскиот стандард за масла за горење MKC B.X2.430. Ова гориво служи за индустриска и професионална употреба, како и за потребите на домаќинствата. Наменето е за котли на пареа, горилници под притисок без можност за предзагревање на горивото, за […]

ЕУРОДИЗЕЛ БС

Високиот квалитет на Еуродизел БС што го нудиме ги исполнува строгите барања на најновите Европски регулативи за квалитет на гориво EN 590, односно МКС ЕN 590. Обезбедува максимални перформанси на возилото, правилно стартување и беспрекорно функционирање на моторот дури и при екстремно ниски температури. Зимата не е единственото време кога Еуродизел БС го докажува својот […]

ЕУРОСУПЕР БС 98

Висококвалитетниот 98 октански безоловен бензин целосно ги исполнува строгите барања на најновите Европски регулативи за квалитет на гориво EN 228, односно МКС ЕN 228. ЕУРОСУПЕР БС 98 е дизајниран и за новите генерации возила и за постарите автомобили, бидејќи го прави моторот побрз и обезбедува подобар одговор на гасот.  Предност на ЕУРОСУПЕР БС 98, во […]

ЕУРОСУПЕР БС 95

Висококвалитетниот 95 октански безоловен бензин целосно ги исполнува строгите барања на најновите Европски регулативи за квалитет на гориво EN 228, односно МКС ЕN 228, согласно барањата на Euro5 стандардите за емисија на моторни возила. ЕУРОСУПЕР БС 95 е наменет за најновата генерација возила и воедно го зголемува нивниот животен век. Користењето на овој тип бензин […]