ЕКСТРА ЛЕСНО, ЕЛ​

Екстра лесното гориво, наменето за потребите на домаќинствата е приспособено со карактеристиките кои во целост одговараат на македонскиот стандард за масла за горење MKC B.X2.430. Ова гориво служи за индустриска и професионална употреба, како и за потребите на домаќинствата.

ТНГ

ТНГ (Течен нафтен гас) како идеална мешавина помеѓу пропан и бутан е во согласност со европскиот стандард EN 589, односно МКС EN 589. Секогаш високиот моторен октански број, како и притисок на пареи со карактеристики наменети за ниски надворешни температури во зима.

ЕУРОДИЗЕЛ БС

Високиот квалитет на Еуродизел БС што го нудиме ги исполнува строгите барања на најновите Европски регулативи за квалитет на гориво EN 590, односно МКС ЕN 590. Обезбедува максимални перформанси на возилото, правилно стартување и беспрекорно функционирање на моторот.

ЕУРОСУПЕР БС 95

Висококвалитетниот 95 октански безоловен бензин целосно ги исполнува строгите барања на најновите Европски регулативи за квалитет на гориво EN 228, односно МКС ЕN 228, согласно барањата на Euro5 стандардите за емисија на моторни возила.

ЕУРОСУПЕР БС 98

Висококвалитетниот 98 октански безоловен бензин целосно ги исполнува строгите барања на најновите Европски регулативи за квалитет на гориво EN 228, односно МКС ЕN 228.ЕУРОСУПЕР БС 98 е дизајниран и за новите генерации возила и за постарите автомобили..

МОТОРНИ МАСЛА

Постојат три вида на моторни масла.
Од кои едните се за возила, другите за моторцикли и третите за менувачи. Моторно масло со високи перформанси развиено за патнички автомобили и комерцијални возила со мали оптоварувања, погодно за бензински..

ПОСЕБНИ ПРОИЗОВОДИ

ОКТА BRAKE FLUID DOT-3

Синтетичка течност за кочници којашто го задоволува нивото на квалитет на следниве спецификации: FMVSS 116 – DOT 3, SAE J 1703, ISO 4925.
 

ОКТА Антифриз

ОКТА Антифриз го задоволува нивото на квалитет на следниве спецификации: ASTM D3306, SAE J1034, BS 6580, AFNOR NF R150-601, ΦΕΚ 2988/Β/22-11-2013.
ОКТА Антифриз е концентрат за ладење на мотори на база на етилен гликол и специјални адитиви за заштита на системот за ладење од замрзнување и корозија. За зголемување на заштитата потребно е да се користи најмалку 33% воден раствор на концентратот.