Малку познати факти!

Малку познати факти! При изградба на автопатишта, асфалтот како материјал се одбира многу почесто. Ова се случува поради фактот дека возењето на асфалт е помазно

Прочитај повеќе »

ОКТА Факти

ОКТА Факти Организацијата на Црвен Крст во ОКТА, постои од 1971 година. Во моментов, 46% од вработените во ОКТА, се активни крводарители. Три пати годишно,

Прочитај повеќе »

Нова генерација

Нова генерација Поддршката на образованието и новите генерации е една од основните цели содржани во Стратегијата за општествена одговорност на ОКТА АД – Скопје. Во таа насока,

Прочитај повеќе »

Кампања “ЈАС ВНИМАВАМ”

Кампања за подигнување на свеста за безбедност во сообраќајот „ЈАС ВНИМАВАМ“ На 24 март, 2017 година, ОКТА официјално ја започна националната кампања „ЈАС ВНИМАВАМ“ чија

Прочитај повеќе »