Малку познати факти!

Малку познати факти! При изградба на автопатишта, асфалтот како материјал се одбира многу почесто. Ова се случува поради фактот дека возењето на асфалт е помазно и потивко. Покрај удобноста на возачот и патниците, истражувањата покажуваат дека „мазното“ возење ја намалува и потрошувачката на гориво!

Започни го последниот работен ден со гратис освежување!

Започни го последниот работен ден со гратис освежување! Наполни квалитетно гориво во вредност од 500 денари и добиј еден гратис пијалок: Хел енергетски пијалок, Вива спарк или вода Маја.Акцијата важи само денес од 09:00 до 17:00 на ОКТА бензинските станици во:КарпошАвтокомандаЛисичеРаде КончарШуто Оризари

ОКТА Факти

ОКТА Факти Организацијата на Црвен Крст во ОКТА, постои од 1971 година. Во моментов, 46% од вработените во ОКТА, се активни крводарители. Три пати годишно, на организирани крводарителски акции, нашите колеги ја користат можноста со дела да ја покажат својата хуманост.2022 година, крводарителите на ОКТА, ја заокружија со дарувани 221 единици крв.45 години ОКТА – […]

Нова генерација

Нова генерација Поддршката на образованието и новите генерации е една од основните цели содржани во Стратегијата за општествена одговорност на ОКТА АД – Скопје. Во таа насока, компанијата веќе неколку години, преку различни активности и иницијативи го помага образовниот процес во државата и ги поддржува младите талентирани и амбициозни луѓе во надградбата на нивниот образовен и професионален развој.  Свесни дека […]

Кампања “ЈАС ВНИМАВАМ”

Кампања за подигнување на свеста за безбедност во сообраќајот „ЈАС ВНИМАВАМ“ На 24 март, 2017 година, ОКТА официјално ја започна националната кампања „ЈАС ВНИМАВАМ“ чија цел е подигнување на свеста за безбедноста во сообраќајот. Преку континуирани активности компанијата работи на поттикнување повисока општествена свест за личната и колективната безбедност во сообраќајот. На тој начин придонесуваме […]

Моторни масла за возила

ОКТА Super 15W-40 Го задоволува нивото на квалитет на следните спецификации: ACEA A3/B3, API SL/CF, MB 229.1Моторно масло со високи перформанси развиено за патнички автомобили и комерцијални возила со мали оптоварувања, погодно за бензински и дизел мотори. Овозможува одржување на чистотата на моторот и заштита од абење при управување под нормални услови. Исто така, погодно […]

Моторни масла за менувачи

OKTA Gear oil GL-5 SAE 80W-90 Го задоволува нивото на квалитет на следниве спецификации: API GL-5, MIL-L-2105DМасло за менувачи со врвен квалитет за заштита на осовините и уредот за движење во услови на екстремен притисок и удари. 

Канистер за гориво

Доколку е потребно да користите канистри за гориво, треба да бидете свесни дека за ваша безбедност ние полниме исклучиво во метални или пластични канистри, кои ги задоволуваат спецификациите за транспорт на запаливи материјали и ја лимитираат опасноста од статички електрицитет. Никогаш не полниме стандардни пластични канистри, шишиња за вода и лименки кои не можат да бидат […]

Безбедно возење на бензинска станица

Додека се вози во кругот на бензинската станица, важно е да се следат основните безбедносни правила.Задолжителна е правилната употреба на просторот обележан за влез и излез – со други зборови, не влегувајте од излезот и обратно.Ова е единствениот начин да се избегне каква било непријатност и изложеност на опасност. При влез на бензинска станица: Намалете ја […]

При полнење гориво

Кај нас сте секогаш ДОБРЕДОЈДЕНИ и БЕЗБЕДНИ! При влез на бензинска станица, лицето кое е на должност ќе ве спроведе со цел да го паркирате возилото на најсоодветното место, согласно целта на вашата посета.За полнење гориво, лицето на должност ќе ве спроведе да паркирате веднаш до автоматот за полнење на горивото кое го преферирате. Доколку во […]