КОО

Како дел од корпоративната стратегија, ОКТА е посветена да возврати и на значаен начин да придонесе во општеството каде што работиме и живееме. Имајќи го предвид фактот дека сме една од најголемите компании во земјата, веруваме дека со користење на нашите ресурси и работна сила, можеме да придонесеме и влијаеме за доброто на целата заедница. […]

Малку познати факти!

Малку познати факти! При изградба на автопатишта, асфалтот како материјал се одбира многу почесто. Ова се случува поради фактот дека возењето на асфалт е помазно и потивко. Покрај удобноста на возачот и патниците, истражувањата покажуваат дека „мазното“ возење ја намалува и потрошувачката на гориво!

Започни го последниот работен ден со гратис освежување!

Започни го последниот работен ден со гратис освежување! Наполни квалитетно гориво во вредност од 500 денари и добиј еден гратис пијалок: Хел енергетски пијалок, Вива спарк или вода Маја.Акцијата важи само денес од 09:00 до 17:00 на ОКТА бензинските станици во:КарпошАвтокомандаЛисичеРаде КончарШуто Оризари

ОКТА Факти

ОКТА Факти Организацијата на Црвен Крст во ОКТА, постои од 1971 година. Во моментов, 46% од вработените во ОКТА, се активни крводарители. Три пати годишно, на организирани крводарителски акции, нашите колеги ја користат можноста со дела да ја покажат својата хуманост.2022 година, крводарителите на ОКТА, ја заокружија со дарувани 221 единици крв.45 години ОКТА – […]

Нова генерација

Нова генерација Поддршката на образованието и новите генерации е една од основните цели содржани во Стратегијата за општествена одговорност на ОКТА АД – Скопје. Во таа насока, компанијата веќе неколку години, преку различни активности и иницијативи го помага образовниот процес во државата и ги поддржува младите талентирани и амбициозни луѓе во надградбата на нивниот образовен и професионален развој.  Свесни дека […]